Slaapkamer trend: Deens design

Slaapkamer trend: Deens design

Zo’n beetje dé trend van 2017 (voor zowel boxsprings als slaapkamers in het geheel) is een Deens design. De afgelopen jaren is het Deense design enorm in populariteit toegenomen, en lijkt voorlopig ook nog niet klaar te zijn met groeien. Waarom moge duidelijk zijn!

deens boxspring design

Wat voor mogelijkheden zijn er met een boxspring met opbergruimte?

Kenmerken Deens design

Zoals al blijkt uit bovenstaande afbeelding, staat ruimte en simpliciteit centraal. Een Deense slaapkamer straalt rust uit, maar bevat ook een aantal zeer persoonlijke elementen die de kamer huiselijk maken. Met die combinatie sta je garant voor een slaapkamer waar je jaren van kunt genieten! Er bestaan prachtige voorbeelden waar dit goed naar voren komt, zoals:

Door de grote hoeveelheid aan ramen wordt er ongelofelijk mooie en adembenemend uitzicht gecreëerd. Ook is er gebruik gemaakt van een aantal “simpele” meubelen, die de slaapkamer toch huiselijk maken. In de details komen weer persoonlijke elementen terug, zoals de foto’s op de planken en het deken op het bed! Op de twee afbeeldingen is te zien dat de stijl en het design van de boxspring naadloos aansluit op het design van de rest van de slaapkamer: de slaapkamer en het bed vormen een eenheid.

Een boxspring in een Deens design

In slaapkamers met een Deens design, wordt er in de meeste gevallen gebruik gemaakt van lage bedden. De comfort die het met zich mee brengt, is dat er makkelijk het bed in kan worden gekropen zonder een hoge opstap te hebben. Daarnaast kan het er veel ruimtelijker uit zien, omdat het lijkt dat er meer open ruimte is.

Uiteraard is een Deens design niet de enige (opkomende) trend in 2017. Binnenkort bespreken we wederom een ander design.