Boxspring accessoires

Meestal staat het bed centraal in de slaapkamer en is het belangrijkste meubel. Bijpassende accessoires zijn echter ook belangrijk om een sfeer te creëren! Naast de vloer en meubels kunnen de simpelste, kleinste accessoires al een groot verschil maken!

Een slaapkamer is niet compleet zonder bijpassende accessoires, die het interieur van de slaapkamer afmaken en extra sfeer geven. Er bestaan echter veel verschillende soorten accessoires en iedere accessoire geeft zijn eigen stempel aan de inrichting van de slaapkamer. Wat voor soorten accessoires zijn er en welke zouden kunnen gecombineerd?

goedkope boxspring

Accessoires: welke passen bij jouw smaak?

Bij het oriënteren op accessoires is verreweg het belangrijkst dat de accessoires aansluiten op jouw smaak en gewenste stijl van de slaapkamer! Iedere persoon is anders en daarmee ook niet ieder accessoire gewenst. In de loop der tijd zijn er echter talloze accessoires ontwikkeld in allerlei stijlen, om ervoor te zorgen dat iedereen zijn of haar slaapkamer precies zo kan inrichten als gewenst.

Extra meubels

Naast een boxspring zijn er een aantal meubels die meestal wel aanwezig zijn in de slaapkamer. Denk bijvoorbeeld aan nachtkastjes naast het bed, een kast, een stoel/bank, een bureau of opmaaktafel en natuurlijk een kast. Door deze meubels en overige accessoires goed met elkaar te combineren kan er een warme en huiselijke sfeer worden gecreëerd. Naast deze meubel is een tv niet onbelangrijk in de slaapkamer. Denk bij de keuze van een tv aan de afstand van de tv van het bed en de grootte van de tv. Tegenwoordig kun je jouw meubels echter eenvoudig op elkaar laten aansluiten!

Past de vloer bij het interieur?

Er zijn talloze mogelijkheden bij het leggen van een vloer. Hier kan bijvoorbeeld gekozen worden voor een parketvloer, waar ook weer talloze mogelijkheden zijn in het type hout dat wordt gebruikt). Wil je een modern interieur creëren of bent u op zoek naar een warm en huiselijk interieur? Denk bijvoorbeeld aan bewerkt of onbewerkt hout. Een andere populaire keuze is een vloerkleed. Ook hier zijn veel verschillende mogelijkheden in soorten, stoffen en kleuren.

Sfeer vergroten met kleine accessoires

Zoals reeds vermeld, kan de sfeer in de slaapkamer heel makkelijk worden vergroot met kleine accessoires. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de opmaak van het bed, dus een dekbedovertrek in bijpassende kleuren, bedlinnen, extra decoratie-kussens voor op het bed en overige accessoires, zoals kandelaren en kaarsen, gordijnen en een spiegel. Ook kan een kale of lege muur worden opgevuld met een schilderij of foto (op bijvoorbeeld een canvasdoek of plexiglas)!
Tip: vermijd té veel accessoires! Dit kan namelijk averechts werken.

Op zoek naar inspiratie?

Wij van GoedkopeBoxspring.net zijn altijd op zoek naar inspiratie voor slaapkamers! Deze inspiratie delen wij graag met jullie. De trends zijn te vinden in het blog!